De 116000 hulplijn is onderdeel van het Centrum Internationale Kinderontvoering / English

De 116000 Hulplijn biedt hulp!

Wanneer de bank kapot is; ga je naar de fabrikant, wanneer je een aanrijding hebt; dan ga je naar de verzekeringsmaatschappij. Ouders en familieleden van een vermist, gewond, weggelopen of gemist kind hebben geen plek om naartoe te gaan. De 116000 Hulplijn wil deze leegte voor ouders opvangen.

Een ouder die contact opneemt met de 116000 Hulplijn krijgt een medewerker aan de telefoon die bij een calamiteit direct actie onderneemt. De medewerker biedt tevens een luisterend oor en praktische begeleiding. Kortom, een achterblijver staat er niet alleen voor.

De 116000 Hulplijn biedt informatie voor ouders, kinderen en anderen die in aanraking komen met een vermissing van een kind. De telefoon wordt beantwoord door professionals die zijn opgeleid om begeleiding en hulp te bieden aan families, de slachtoffers en instanties. Het Europese noodnummer is met name nuttig voor ouders op vakantie in het buitenland waarvan het kind vermist is. Een medewerkster van de 116000 Hulplijn brengt ouders direct in contact met de juiste opsporingsinstantie. Het noodnummer is in 16 Europese landen beschikbaar. Bij vermissing is snel handelen essentieel. De 116000 Hulplijn helpt u daarbij.

116000 Hulplijn

FORUM

Stel je vraag op het 116000 Online

BEL ONS

Neem contact op via telefoon of e-mail

Logo EU
Co-funded by the Daphne Programme of the European Union.
This publication has been produced with the financial support of the Daphne Programme of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Centrum Internationale Kinderontvoering and can in no way be taken to reflect the views of the European Commission.