De 116000 hulplijn is onderdeel van het Centrum Internationale Kinderontvoering / English

Organisatie

De 116000 Hulplijn is ondergebracht bij het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). Het Centrum IKO is op 1 juni 2006 gestart met haar activiteiten. De 116000 Hulplijn is op 1 september 2008 opengesteld.


Medewerkers

Bij het Centrum IKO werken 15 medewerkers. Een deel van hen zijn interne medewerkers en een deel zijn vrijwillige medewerkers in de regio.
Er zijn vier academisch juridisch geschoolde medewerkers, een ander deel van hen richt zich op sociaal maatschappelijke dienstverlening. Het doel is om ouders, familieleden en professionals te informeren en te adviseren op het gebied van internationale ouderlijke kinderontvoering en vermiste kinderen.
De regiomedewerkers bieden ondersteuning aan de telefoon of in situaties waarbij een onafhankelijke derde in de regio gewenst is.

Het Centrum IKO heeft een statutair directeur, een secretariaat, een Raad van Toezicht en een Raad van Advies.


Financiering

Het Centrum IKO wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

In 2012 wordt de 116000 Hulplijn gefinancierd door de Europese commissie in het kader van het Daphne programma.


Privacy

Het werk bij het Centrum IKO brengt met zich mee dat de medewerkers veel van mensen willen weten om een goed onderbouwd advies te kunnen geven. Het Centrum IKO verzamelt alleen die gegevens die nodig zijn om een advies te kunnen geven. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. De medewerkers registreren de gegevens die door uzelf worden aangeleverd. Ook worden aantekeningen en correspondentie verzamelt.


Sommige gegevens liggen gevoeliger dan andere, zoals godsdienst of afkomst. Deze gegevens worden door niet geregistreerd, tenzij dit voor het geven van een goed onderbouwd van het advies noodzakelijk is. Natuurlijk moet u de zekerheid hebben dat uw privacy wordt beschermd en dat met uw gegevens niet worden verspreid wanneer u dat niet wilt. Daarom hanteert het Centrum IKO een privacyreglement. Hierin kunt u lezen hoe het Centrum IKO met uw gegevens omgaan. Dit privacy reglement wordt door het Centrum IKO toegepast en geldt zolang het in overeenstemming is met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

 

Download hier ons privacyreglement
Download hier de Wet Bescherming Persoonsgegevens

 Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief maart 2014

116000 Hulplijn

FORUM

Stel je vraag op het 116000 Online

BEL ONS

Neem contact op via telefoon of e-mail

Logo EU
Co-funded by the Daphne Programme of the European Union.
This publication has been produced with the financial support of the Daphne Programme of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Centrum Internationale Kinderontvoering and can in no way be taken to reflect the views of the European Commission.

116000 op Twitter

 
Deel deze pagina:
Email facebook twitter Google Bookmarks LinkedIn